Norjan hiihdon supertähti Johannes Kläbo on antanut saksalaiselle Xc-ski.de-sivustolle haastattelun, jossa käsiteltiin hiihtomaailman ajankohtaisia aiheita.

Kläbolta kysyttiin hänen näkemystään Ukrainan ja Venäjän sodasta ja sen vaikutuksista.

– Minulla on ollut selvä mielipide asiasta sen jälkeen, kun se alkoi maaliskuussa. Jos toinen maa hyökkää toiseen maahan ja jotkut ukrainalaiset eivät voi osallistua maailmancupin kisoihin, koska he puolustavat Ukrainaa, on ehdottomasti väärin, että hyökkääjämaan urheilijat ovat lähtöviivalla.

– Se koskee kaikkea urheilua, ja mielestäni olemme tuossa tilanteessa. Mielestäni se ei ole oikein. Tulemme näkemään, mitä FIS (kansainvälinen hiihtoliitto) tulee tekemään, mutta mielestäni ratkaisu on ollut oikea, paalutti Kläbo.

Hiihtomaailmaa on kuohuttanut myös FIS:n kevätkongressissa tehty päätös, jonka myötä miehet ja naiset hiihtävät jatkossa yhtä pitkät matkat (10 kilometriä, 20 kilometriä ja 50 kilometriä). Kläbolla oli näkemys myös tästä asiasta.

– On vaikea sanoa, mutta jos naiset haluavat kilpailla samoilla matkoilla, on reilua tehdä niin. Mutta olen ymmärtänyt, että 78 prosenttia heistä ei halua kilpailla saman pituisilla matkoilla, joten tilanne onkin hieman päinvastoin. Siksi on kyseenalaistettava asiaa hieman. En ole kuitenkaan oikea henkilö päättämään tällaisia asioita. Meidän on sopeuduttava tilanteeseen, ja FIS varmaan arvioi asian hyviä ja huonoja puolia ja päättää, kannattaako tätä jatkaa, arvioi Kläbo.

Päätös on jakanut mielipiteitä. Monet ruotsalaishiihtäjät kannattivat näkyvästi matkojen yhtenäistämistä.