Suomalaisnaiset onnistuivat hyvin naisten moukarinheiton MM-finaalissa Eugenessa. Silja Kosonen oli seitsemäs ja Krista Tervo kymmenes.

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Kosonen heitti 70,81. Tervo jäi tulokseen 69,04.

– Lähdin kisaan innoissani, finaalissa minulla ei ollut mitään hävittävää. Ei enää jännittänytkään niin paljon kuin karsinnassa, Kosonen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Kosonen myönsi rehellisesti, että parempaankin oli varaa.

– Kilpailun alku oli hieman tahmeaa ja heitoissa oli pientä tekniikkavirhettä. Jäi tuntuma, että tänään olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin. Viides heittoni oli hyvä, mutta se meni verkkoon. Ehkä mukana oli pientä jännitystäkin, kun karsinnassa tulos oli pari metriä parempi.

– Aikuisten arvokisat menevät kyllä juniorisaavutusten edelle. Tilastojen mukaan minun ei olisi pitänyt yltää täällä finaaliin, mutta tunnen olevani hyvä kilpailija. Ennätys olisi ollut tänään mahdollinen, jos kaikki olisi mennyt nappiin.

Tervolla ei ollut valtavia odotuksia finaaliin, vaikka hän oli karsinnan kolmas. Hän ei kuitenkaan saanut onnistuneita heittoja.

– En ihan saanut tänään osumaa kohdalleen. Toinen yritys, jolla tulos tuli, oli heittona tosi huono. Viimeisessä yrityksessä ei sitten ollut muuta mahdollisuutta kuin ladata kovaa, kaikki tai ei mitään asenteella. En voinut lähteä siinä enää varmistelemaan, avasi nainen SUL:n tiedotteella.

– Tekniikkani ei vaan ole vielä 100-prosenttisen varmaa. Ongelmat ovat perusjuttua, kysymys ei ole mistään isommasta. Kun lataan täysillä, niin heitto tahtoo hajota.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu