Aitajuoksija Annimari Korte on vahvistanut, että hänen kisakautensa on ohi. Hän kirjoitti asiasta Instagramissa.

– Voi korona. On jouduttu tekemään valitettava päätös, että tällä kaudella ei kisata. En ole toipunut toukokuun alussa ja kesäkuun lopulla sairastetuista koronataudeista. Toukokuun alun koronan jälkeen sykevälivaihtelu lähti viikoiksi kovaan laskuun, eikä hermosto palautunut ja erilaisia ongelmia alkoi tulla., aloitti Korte.

– Eka kisa oli 1,5 viikkoa koronan jälkeen ja jo siinä näki ettei kaikki ole kunnossa kun treenit olivat menneet huomattavasti paremmin. Juuri kun alkoi kesäkuun lopulla vihdoin tuntua, että alkaa palautumaan ekasta koronasta, tuli toinen korona ja sykevälivaihtelu romahti entisestään ja sykkeet menivät aivan sekaisin. Pienikin hölkkä tai portaiden kävely saa sykkeet yhtä korkeiksi kuin jos normaalisti olisi juossut happovetoja, kirjoitti Korte.

Korte teki selväksi, että piikkareita ei ole tarkoitus lyödä naulaan.

– Tarkoitukseni on jatkaa uraa 2024 loppuun asti ja kun tähän kauteen oli todella lyhyt valmistautuminen (vain pari kuukautta täysillä treeniä) leikkauksien jälkeen, on muutenkin parempi saada normaalia pidempi valmistautuminen rauhassa ensi kauteen!

– Positiivista on, että leikatut takareidet ovat kunnossa ja toimivat paremmin kuin ennen. Paljon uskoa ensi kauteen luo se, että nopeus- ja hyppytestit ovat aivan eri tasolla kuin ennen, kehitys tulee olemaan kiinni vain terveenä pysymisestä ja se on helpompaa ilman kiirettä. 3 rokotusta (edellinen yli 8kk sitten) ja 2 koronaa luulisi jo antavan hyvän suojan siitäkin.

Korte palasi aiheeseen vielä perjantaina Instagram Storiesissa. Hän jakoi karun esimerkin omasta terveydestään.

– Tänään syke oli parhaimmillaan 183 kun nousin sängystä ja kävin avaamassa oven pihalle koirille, paljasti Korte.