Yleisurheilun Motonet GP:n Jyväskylän osakilpailu käydään tiistaina 26.7. Yksi isoista nimistä on Tokion olympialaisten suomalaissankari Sara Kuivisto.

Kuivisto aloittaa kautensa 1 500 metrin kisalla. Nainen sairastui kesken hallikauden suolistobakteeriin, joka pilasi hänen kevään harjoittelun ja alkukesän kilpailukauden. Nyt Kuivisto kisakunnossa.

– Suuri odotuksia minulla ei Jyväskylästä vielä ole. Tärkeintä on päästä jälleen starttaamaan ja saada tuntumaa kisoihin, Kuivisto kertoo SUL:n tiedotteella.

– Onhan tässä ollut haasteita, mutta nyt näyttää hyvältä. Kesä ei ole kesä, jos ei pääse kisoihin, linjasi Kuivisto.

Kuivisto aikoi hyödyntää kesän harjoittelussaan myös alppimajaa, mutta niistä suunnitelmista hän joutui luopumaan lähipiirissä tapahtuneen onnettomuuden takia. Hänen jääpallossa ja pyöräilyssä kilpaileva miesystävänsä Olli Lappalainen loukkaantui kesäkuussa vakavasti pyöräilyn SM-maantieajossa. Onneksi Lappalainen on toipunut hyvin, vaikka haaveri aiheuttikin huolta hänelle itselleen ja elämänkumppanilleen.

Kuivistolla on varma paikka EM-kisoihin viimevuotisilla tuloksilla.

– Muita kisoja ei ole nyt tiedossa ennen Müncheniä, mutta jos hyvä startti tulisi tarjolle, niin saattaisin ottaa sen ohjelmaan.

– Jyväskylän Harju on muuten lempiratani, joten on mukava mennä sinne kisaamaan, iloinen Kuivisto muistutti.

Lähde: SUL:n tiedote