Saga Vanninen voitti torstaina Kolumbiassa seitsenottelun 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden toisen kerran perättäin.

– Harmittaa nuo tulokset, mutta muuten ihan hyvä, Vanninen kommentoi SUL:n tiedotteella.

Vanninen voitti mestaruuden pistein 6084 ja 210 pisteen erolla Saksan Serine Riedeliin.

Vannisen voittosarja oli: 100 metrin aitajuoksu 13,52, korkeushyppy 172, kuulantyöntö 14,18, 200 metriä 24,49, pituushyppy 624, keihäänheitto 46,21 ja 800 metriä 2.28,91.

Ennätyksensä Vanninen teki aitajuoksussa ja 200 metrillä. Hän paikkasi noilla juoksuilla alavireisen korkeushypyn ja piti toisen päivän lajeissa tasonsa tasaisen korkeana.

– Korkeushypyssä tekeminen oli teknisesti epävarmaa. Tulos harmitti aika paljon. Ajattelin, että teen sitten 200 metrillä sellaisen ajan, että saan sillä kompensoitua, Vanninen kertaili.

– Meillä oli ”Masan” (valmentaja Matti Liimatainen) kanssa tiedossa, että kakkonen kulkee, mutta on tietysti eri asia saada se onnistumaan kilpailussa.

Vannisella oli selvä suunnitelma toiselle päivälle.

– Piti yrittää varmistaa, ettei höntyile tekniikan kanssa. Pituushypyssä tulin pitkällä viimeisellä askelella lankulle ensimmäisellä hypyllä, mutta kolmannella sain sitten hypyn toimimaan, Vanninen kertoi.

– Keihäässä heitot olivat perusheittoja. Otin ensimmäisen varman päälle ja koetin sitten kahteen muuhun vähän lisää terävyyttä.

Niin pituushypyssä kuin keihäänheitossa Vanninen teki parhaansa kolmannellaan. 800 metrillle Vanninen lähti selkeässä yli 200 pisteen johdossa ennen toisena ollutta Sprengeliä.

– Läksin toisena olleen saksalaisen perään ja päätin, että ainakaan hänelle en häviä, Vanninen kuvasi taktiikkaansa.

Suomen miesten 4×100 metrin viestijoukkue rikkoi alkuerissä alle 20-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Yhdeksän vuotta vanha entinen ennätys 40,17 parani aikaan 40,04. Uuden ennätysjoukkueen jäsenet ovat Vieremän Koiton Topi Huttunen, Lapuan Virkiän Valtteri Louko, Oulun Pyrinnön Niko Kangasoja ja Sibbo-Vargarnan Rasmus Martin.

Lähde: SUL:n tiedote