Hiihtolegenda Sami Jauhojärvi kertoo sosiaalisessa mediassa välillä myös urheilun ulkopuolisista asioista.

Nyt Jauhojärvi on esitellyt ratkaisun ongelmaan, joka vaivaa satojatuhansia suomalaisiakin kotitalouksia: Miten päästä eroon banaanikärpäsistä?

– Onko teiläki banaanikärpäsiä? Rouva kehitteli rohki hyvin toimivan ansan näile pienile kiusankappaleile! Laakean astiaan seuraavanlainen ”booli”: lämmintä vettä, pari tippaa Fairya (käy varmasti muuki käsitiskiaine), loraus etikkaa ja loraus punaherukkamehua. Peitä astia kelmula ja tee useampia reikiä kelmuun esim. cocktail-tikula (tuli niilekki jotaki käyttöä).

– Astia pöydäle ja sitte seuraamaan lopputulemaa. Ei banaanikärpäset meilä vielä loppunu, mutta vähentyny on. Ja kaikki niitten syötävä jääkaappiin tai tiiviseen rasiaan, niin ei ole ansale vaihtoehtobaareja auki. Noin kymmenen päivää ko malttaa pitää ylimääräset syötävät piilossa (myös biojäteastia tiiviisti suljettuna) ja ansan pöydälä, niin seuraava sukupolviki on ehtiny jo kuoriutua, eikä ehi tehä jälkeläisiä… avasi Jauhojärvi.

Jauhojärven ratkaisu sai paljon kehuja. Jotkut seuraajat esittelivät olympiavoittajalle omat kikkansa ongelmaan.

Jauhojärvi jatkaa ensi kaudella Viaplayn hiihtoasiantuntijana.

Kuva tästä.