Suomen Urheiluliitto nimesi Toni Kuuselan Suomen yleisurheilun EM-joukkueen kolmanneksi edustajaksi miesten keihäänheittoon ja Sara Killisen naisten moukarinheittoon. Aivan kaikki suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet toivotulla tavalla.

SUL nimesi Münchenissä käytäviin EM-kilpailuihin myös juoksijat miesten ja naisten 4×100 metrin viestijoukkueisiin sekä naisten 4×400 metrin viestijoukkueeseen.

– Joukkue on nyt saanut hahmonsa. Müncheniin lähtee 69 urheilijaa. Lisäksi meillä on seitsemän Suomeen jäävää varaurheilijaa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteella.

– Meillä on koossa tasokas joukkue, jolla on Münchenissä mahdollisuudet menestyä. Kärkiurheilijoista useampikin osoitti erinomaista virettä Joensuun Kalevan kisoissa ja se lupaa hyvää ensi viikolle EM-kisoihin

Miesten 4×100 metrin viestiin nimettiin Niko Kangasoja, Oskari Lehtonen, Samuel Purola, Samuli Samuelsson, Eino Vuori, Santeri Örn sekä kotiinjääväksi varaurheilijaksi Roope Saarinen.

Naisten 4×100 metrille nimettiin Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa, Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen ja Anna Pursiainen ja varaurheilijoiksi Jenna Kokkonen, Sara Francis ja Elisabet Salmela.

Kemppistä ei kuitenkaan EM-kilpailuissa nähdä. Hänen sijastaan kisoihin matkustaa alun perin varaurheilijaksi valittu Jenna Kokkonen. Kemppistä on kiusannut kipu vasemman akillesjänteen tuntumassa. Sitä on kuntoutettu ja Kemppinen on harjoitellut, mutta ei ole tänä kesänä kilpaillut.

Kemppisen valmentajan Mervi Brandenburgin mukaan Kemppinen totesi viime harjoitusten perusteella, ettei lähde EM-kilpailuihin.

Kemppisen tilanteessa tapahtui nopea täyskäännös, sillä 60 metrin SE-nainen riemuitsi vielä viime viikolla EM-kisapaikastaan.

Naisten 4×400 metrin viestiryhmään nimettiin Mette Baas, aiturit Kristiina Halonen ja Viivi Lehikoinen, Calissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen 4×400 metrin viestijoukkueessa juossut Veera Mattila, 800 metriä EM-kilpailuissa juokseva Eveliina Määttänen sekä 400 metrin juoksijat Aino Pulkkinen ja Milja Thureson.

Viestiryhmän kotiinjäävä varaurheilija on nuorten MM-joukkueessa mukana ollut Ronja Koskela.

Lähde: SUL:n tiedote