Münchenin EM-kisojen perjantain aamupäivä toi onnistumisia ja pettymyksiä suomalaisurheilijoille. Korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila oli yksi raskaasti pettyneistä.

Junnila jäi vaisulla tuloksella 178 karsintaan. Sini Lällä ja Heta Tuuri eivät myöskään selvinneet finaaliin.

Junnila on kärsinyt vammoista alkukesän aikana. Kaiken piti olla hyvin Saksassa. Sitten tapahtui jotain valitettavaa.

– Minulla oli kovat odotukset, kun sain MM-kisojen jälkeen kaksi kuukautta vaivanneen vamman kuntoon, ja hyppääminen alkoi taas sujua. Pari päivää sitten viimeinen juoksuharjoitus sujui mainiosti. Nyt verryttelyssä vatsalihakseni kramppasi, ja se sekoitti kaiken, Junnila avautui SUL:n tiedotteella.

Kaksi keihäsmiestä finaaliin

Miesten keihäänheitossa kävi suomalaisittain paremmin. Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela selvittivät tiensä finaaliin tuloksilla 77,29 ja 79,26. Toni Keränen oli 13. Hän tippui finaalista sijallaan tuloksella 77,01.

Karsinnan ykkönen oli Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 81,81.

– 80 metriä voi heittää kuka tahansa, mutta 85 metriin on sitten jo vähemmän tunkua. Itselläni on hyvä luottamus kilpailuun, arvioi Etelätalo finaalia SUL:n tiedotteella.

– Heitin lisäksi ryhmäni loppupäässä, niin sain tarkkailla tilannetta. Ei tullut tarvetta heittää enempää. Säästää energiaa ja paikkoja finaalia varten.

Kuusela ei ollut erityisen tyytyväinen heittämiseensä. Finaalipaikka maistui kyllä.

– Keihäs ei lähtenyt kunnon asentoon ja menivät aina poikittain. Mutta tästä jäi hyvä mieli. Kun osuu kohdalleen, niin saan nostaa sormen ylös finaalissa.

– Keihään hallintani oli heikkoa. Ajattelin jo, että pitääkö tässä housuun kusta, mitenkähän käy. Mutta sain rauhoitettua tilanteen. Puheeni pidä edelleen. Aion sunnuntaina ottaa mitalin pois, pamautti Kuusela SUL:n tiedotteella.

Keränen ei kierrellyt ja kaarrellut.

– Pettynyt olen. En osannut heittää keihästä tänään, Keränen kommentoi lakonisesti SUL:lle.