Nyrkkeilijät Robert Helenius ja Deontay Wilder ottelevat 15. lokakuuta raskaansarjan huippuottelussa. Ottelu on alkanut nyt puhuttaa paljon myös Atlantin toisella puolella.

Suosittu nyrkkeilyä seuraava Youtube-tili Rummy’s Corner on ennakoinut tulevaa ottelua. Se pitää kohtaamista etukäteen erittäin mielenkiintoisena.

Heleniuksen muistetaan tehneen väkevän nousun takaisin raskaansarjan huipulle. Wilder taas hävisi WBC-liiton vyön Tyson Furylle. Huikeaa uraa tehnyt jenkki-iskijä oli mahtavassa iskussa, ennen kuin hän hävisi kahdesti peräkkäin Furylle.

Wilder kertoi lopettavansa uransa viimeisimmän Fury-ottelun jälkeen. Hän päätti kuitenkin palata tänä vuonna kehiin. Rummy’s Corner nostaa esiin yhden ison kysymyksen Wilderiin liittyen.

– Kuinka paljon Fury-ottelut söivät Wilderia fyysisesti ja henkisesti? pohti Rummy’s Corner ja muistutti Wilderin laittaneen etenkin viimeisessä ottelussa kaiken peliin.

Videolla muistutettiin toki myös Heleniuksenkin kannalta karusta faktasta.

– Wilder on tiputtanut kanveesiin kaikki kohtaamansa vastustajat, neljä kertaa Furyn kaksikon trilogian aikana.

Heleniuksen tilanne ei kuitenkaan ole täysin mahdoton, vaikka Wilder olisi entisensä, arvioi mies. Heleniuksella on hänen miestään tyrmäysvoimaa molemmissa käsissä sekä hyvät tekniset taidot nyrkkeilijänä.

Rummy’s Cornerin virallinen ennustus ottelun lopputuloksesta on toki suomalaisittain synkkä.

– Uskon Wilderin voittavan aikaisessa vaiheessa. Wilder voittaa tyrmäyksellä toisessa erässä. Saatetaan nähdä melkoista ilotulitusta, mutta uskon Wilderin pommin löytävän maaliin ennen Heleniuksen vastaavaa. Vaikka Helenius osuisi ensin kunnolla, en usko hänen pystyvän viemään Wilderia syviin vesiin samalla tavalla kuin Fury teki.