Taitouimari Linda Cerruti onnistui tänä vuonna loistavasti EM-kotikisoissa Roomassa. Hän nappasi peräti kahdeksan mitalia (kuusi hopeaa ja kaksi pronssia).

28-vuotias Cerruti iloitsi mitaleistaan julkaisemalla Instagramissa kuvan, jossa hän poseerasi näyttävästi EM-mitalien kanssa.

Cerruti oli otoksessa bikineissä mitaliensa kanssa. Kyseinen kuva lähti leviämään italialaisessa lehdistössä.

Cerruti sai tietää asiasta. Hän järkyttyi ihmisten reaktioista ja jakoi niitä myöhemmin Instagramissa.

Nainen sai tarpeekseen ja antoi palaa.

– Olen tässä kuvassa taiteellisessa asennossa, joka kuuluu lajiini, ylösalaisin spagaatissa. Lisäksi minulla on kahdeksan mitalia, jotka voitin urani parhaissa EM-kisoissa. Monet lehdet, kuten Gazzetta, Tuttosport, La Repubblica ja Il Fatto Quotidiano kirjoittivat julkaisusta, aloitti Cerruti.

– Tänään ystäväni näytti minulle yhden lehden julkaisun sen Facebook-sivuilla. Avasin sen ja järkytyin sadoista, luultavasti tuhansista sopimattomista, seksistisistä ja vulgaareista kommenteista. Pyydän etukäteen anteeksi nuorilta urheilijoilta, jotka seuraavat minua, mitä he tulevat lukemaan (mutta vaihtoehto on hiljaisuus, jonka vuoksi joudumme edelleen näkemään tuollaisia viestejä).

– Olen harjoitellut ja uhrannut elämästäni yli 20 vuotta. On häpeällistä, ja minua satuttaa lukea, kuinka ihmisjoukot tekevät vitsejä, jotka seksualisoivat vartaloani. Ovatko takapuoleni ja kaksi jalkaa tässä se tärkein juttu?

– Meidän pitää vähintäänkin tuomita nuo kommentit sopimattomina, peilinä edelleen liian seksistiselle yhteiskunnalle, joka on aivan erilainen kuin jollaisessa haluaisin lapseni jonain päivänä kasvavan. Samalla haluan kiittää ihmisiä, jotka ovat ottaneet etäisyyttä noihin kommentteihin, ovat ”puolustaneet” minua ja arvostaneet kuvaa sellaisena kuin on sen tarkoitus: saavutuksistaan ylpeän taitouimarin kuvana, viestitti Cerruti.

Kuva tästä.