Kristiina Mäkelä loikki Münchenin EM-kisoista upeasti hopeaa SE-tuloksella 14,64. Nainen on muistuttanut nyt, kuinka kova paikka oli kyseessä.

Mäkelä on tehnyt urallaan vahvaa jälkeä arvokisoissa. Finaalit eivät ole aiemmin tuoneet megasuoritusta.

Sellainen nähtiin kuitenkin siis Münchenissä. Mäkelä on antanut Helsingin Sanomille haastattelun yhdessä mentaalivalmentajansa Johanna Konttilan kanssa.

Mäkelä halusi muistuttaa haastattelussa siitä, kuinka kova paikka arvokisojen finaali on. Sitä ei kotikatsomossa voi Mäkelän mielestä ymmärtää.

– Ilman niitä finaaleja mitalia ei olisi tullut. Finaalit ovat niin raastavia henkisesti. Sitä ei voi televisiosta käsittää, millaisten tunnetilojen kanssa urheilijat siellä elävät. Paine on aivan valtava siitä kaikesta ympärillä olevasta. Itse olin harjoitellut tilannetta aika monta kertaa aiemmin, sanoi Mäkelä Helsingin Sanomille.

Mäkelä on ollut tällä viikolla juhlittu sankari kotikonnuillaan Orimattilassa. Siellä juhlittiin perjantaina hänen hopeamitaliaan.

Orimattilan Jymyn yleisurheilujaosto ja Orimattilan kaupunki järjestivät naiselle juhlat ja kakkukahvit. Mäkelä sai myös kaupungilta 5 000 euron arvoisen shekin.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.