Hiihtäjä Vilma Nissisen kesä sai ikävän käänteen, kun hän loukkasi kätensä kaaduttuaan rullasuksilla. Nainen kertoi asiasta elokuun loppupuolella. Seurauksena oli veneluun murtuma.

Nissinen joutuu olemaan vielä yli kuukauden kipsi kädessä. Viime talven jälkeen Vantaalle muuttanut Nissinen on nyt kertonut Instagramissa tunnelmistaan syyskuun puolivälissä.

– Tästä syksystä tuli aika erilainen siihen verrattuna mitä hiihtäjän syksyt yleensä on, aloitti Nissinen.

– Alkuun pari viikkoa hikoilukieltoa eli pelkkää ulkoilua ja kävelylenkkejä, nyt viikko korvaavaa harjoittelua takana ja ainakin kolme – neljä viikkoa vielä pelkästään käden ehdoilla tekemistä edessä. Juoksu ja rullahiihto kieltolistalla, eli just ne kaikista tärkeimmät syksyn harjoitusmuodot, päivitteli hiihtäjä.

Nissinen on päättänyt suhtautua asiaan positiivisesti. Hän kertoo näkökulmastaan asian käsittelyyn.

– Pari vuotta sitten olisin varmaan ollu vastaavasta tilanteesta kaulaani myöten suossa, mutta tällä hetkellä on oikeestaan aika rauhallinen ja luottavainen olo. Koska reenimäärät on normaalia paljon pienemmät, on ollu aikaa nauttia syksystä, tehä juttuja mihin ei normaalisti priorisois aikaa ja edistää vikoja opiskeluhommia. Elämä tuntuu aika kivalta ja tasapainoselta, ja siinä vaiheessa kun saa luvan hiihtää ja juosta taas normaalisti, on energiaa varmasti ihan erilailla. Tästä tulee mun pisin hiihto- ja juoksutauko varmaan 13 vuoteen, joten ehkä tälläkin pysähtymisellä oli tarkoitus.

– Vajaan 25 vuoden aikana on tullu opittua että parempi keskittyä niihin asioihin joihin voi vaikuttaa, joten yritetään nyt vaikuttaa siihen että ranne luutuu ennusteen mukaan ja jalat on tikissä jouluna, sanaili Nissinen.

Nissisen viime kausi oli pettymys, eikä hän päässyt mukaan Pekingin olympialaisiin. Hänet tiputettiin sesongin päätteeksi A-maajoukkueesta.

Nissinen on erittäin suosittu urheilija myös sosiaalisen median puolella. Hänellä on Instagramissa yli 17 000 seuraajaa.

Tästä koko päivitys.