Aitajuoksija Viivi Lehikoinen on kerrannut kauttaan Instagram-päivityksessä. Naisella on takana upea kesä.

– On mahdotonta löytää sanoja kuvailemaan, miltä minusta tuntuu tänä kesänä, koska kausi on ollut aivan uskomaton. Olen tehnyt asioita, joihin ei ole pystynyt kukaan muu suomalainen (Suomen ennätys), ja olen nähnyt unelmieni tulevan toteen, aloitti Lehikoinen.

Lehikoinen rikkoi 400 metrin aidoissa Tuija Helanderin 35 vuotta vanhan SE-tuloksen. Ennätys meni rikki Eugenen MM-kisoissa. Lehikoinen paransi ennätystä vielä Münchenin EM-kisojen välierissä (54,50). EM-finaalissa nainen oli kuudes.

Lehikoinen teki selväksi, että hän tuntee suurta kiitollisuutta kauden päättyessä.

– Siksi päällimmäisin tunne on nyt kiitollisuus. En voi kiittää tarpeeksi ihmisiä, jotka tukevat minua joka päivä. Minä teen sen työn, mutta nämä ihmiset tekevät minusta paremman joka päivä. Erityinen kiitos valmentajille Laurent Meuwlylle ja Mikael Ylöstalolle. Uskotte aina minuun, vaikka itse en uskoisi (draamakuningatar), jatkoi Lehikoinen huvittuneena.

Lehikoinen nosti samalla esille asian, jota kaikki urheilua seuraavat eivät välttämättä ajattele, mutta joka jyskyttää varmasti monen urheilijan päässä: mitä jos tämä olikin urani huippu? Lehikoinen kertoi silti saaneensa myös paljon virtaa kuluneesta kesästä.

– On vaikeaa jättää hyvästit kaudelle, koska tiedän, että urheilu voi olla arvaamatonta. Emme koskaan tiedä, pystymmekö enää kokemaan tällaisia hetkiä. Ehkä siksi kilpaileminen on helppoa ja nautittavaa koko kauden. Tämä vuosi sai minut ymmärtämään entistäkin paremmin, miksi halua tehdä tätä ja minne halua tulevaisuudessa. Mutta nyt on aika päättää kausi. Niin paljon hienoja asioita on luvassa!

Kuva ja päivitys tästä.