Robert Heleniuksen ja Deontay Wilderin välisen ottelun kiinnostus on ollut iso puheenaihe Pohjois-Amerikassa. Vielä viime viikolla spekuloitiin, että kaksikon kohtaaminen olisi ollut todellinen jättifloppi pay-per-view-ostojen (PPV) suhteen.

Jenkkifanien piti maksaa 74,99 dollaria nähdäkseen ottelu. Se oli monelle liikaa.

Nyrkkeilyasiantuntija Rick Glaser on nyt kertonut lähteisiinsä vedoten oman näkemyksensä PPV-ostojen määrästä.

– PPV-numerot eivät olleet niin huonot kuin odotettiin, noin 77 000 ostajaa. Tuo on hyvä paluuottelulle, jonka ei olisi koskaan pitänyt olla PPV-tapahtuma, kirjoitti Glaser ja piti selvänä, että Wilderin ja Andy Ruiz Juniorin mahdollisen ottelun PPV-numerot ovat parempia.

Wilderin ja Tyson Furyn kolmas ottelu keräsi 600 000 -ostoa vajaan 80 dollarin hinnalla – eli lähes kahdeksankertaisen määrän. Tuolloin oli toki pöydällä MM-vyö.

Glaser laskeskeli Twitterissä, että PPV-ostot toivat noin neljän miljoonan dollarin potin, kun poistetaan erilaiset kulut. On selvää, että tuo summa ei riitä maksamaan edes Wilderin ottelupalkkiota. PPV-bonuksia Heleniuksen ja Wilderin tuskin kannataa miettiä.

Rick Glaser

@RealRickGlaser1
#WilderHelenious PPV buys isn't as bad as anticipated, it did total of 77,000 homes. That's good for a comeback fight that shouldn't even have been PPV. With the WBC ordering #Wilder-#Ruiz, if that fight happens, that's a PPV fight, that PBC can proudly hang their hat on. #Boxing