Robert Helenius on ennakoinut Deontay Wilderin kohtaamista virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa. Miehet ottelevat 15. lokakuuta New Yorkissa.

Helenius teki medialle selväksi olevansa kiitollinen nykyisestä asemastaan nyrkkeilyn huipulla.

– Olen siunattu päästyäni tähän asemaan. Olen ollut mukana pelissä pitkään. Tyrmäsin kavereita jo vuonna 2011 ennen vakavaa vammaa, joka piti minut pitkään sivussa. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että olen tullut takaisin kunnolla, viestitti Helenius.

Helenius viittasi alkuvuonna 2012 tehtyyn olkapääleikkaukseen. Miehen sanoista voi päätellä myös, että hänellä ei ole mitään aikeita lopettaa uraansa Wilder-otteluun. Nyrkkeilypiireissä on spekuloitu, että Helenius voisi tappion sattuessa lopettaa uransa. Kyseessä on kuitenkin massiivinen tilipäivä.

– Kesti aikansa palata takaisin normaaliin harjoitteluun olkapääleikkaukseni jälkeen. Minulla on vielä useita hyviä vuosia jäljellä, miksen laittaisi kaikkea peliin? pohti Helenius.

Helenius voitti Adam Kownackin kahdesti. Hän myönsi, että nuo voitot nostivat hänen fiiliksiään.

– Minulla on takana pitkä ura. Tiedän, miltä minusta tuntuu ennen otteluita. Tunnen tähän otteluun tultaessa oloni paremmaksi ja luottavaisemmaksi kuin pitkään aikaan. Kownackin voittaminen kahdesti oli avainasia minulle. Tiedän, etten olisi tässä ilman noita voittoja, myönsi Helenius.

Wilder on Heleniukselle tuttu mies sparrivastustajana. Nyt on edessä aivan erilainen todellisuus.

Wilderin oikea käsi on pelottavin ase raskaansarjan nyrkkeilyssä. Sen tietää myös Helenius.

– Deontay on nopea ja arvaamaton oikealla kädellään. Se on hänen paras taitonsa. Hän piilottaa oikean kätensä ja koska se lähtee, analysoi Helenius.