Norjan Therese Johaugille ei ole selvää manttelinperijää hiihtomaailmassa hänen uransa päätyttyä. Norjalaisista ei etukäteisarvioiden mukaan ole ainakaan tällä kaudella ottamaan naisen kruunua lajin ykkösenä.

Johaugilta on luonnollisesti kysytty myös asiasta. Nainen nosti Expressenin haastattelussa esiin Ruotsin Jonna Sundlingin nimen.

– Olen erittäin innoissani Jonna Sundlingista. Hän otti viime kaudella merkittäviä askeleita. Hän on hyvä pitkillä ja lyhyillä matkoilla, kehaisi Johaug.

Sundling sai itse kuulla norjalaisen sanat. Hän oli intoa täynnä.

– Olen yhtä innoissani kuin Therese! On kivaa, että hän sanoi niin ja uskoo minuun, sanoi Sundling Expressenille ja kiisti kokevansa paineita.

– Otan enemmänkin motivaatioita kuin paineita asiasta. Kyse on valinnasta. Kuulin tuon aiemminkin, kun aloin hiihtää hyvin myös normaalimatkoilla. Minulla on ollut aikaa prosessoida sitä.

Sundling otti Pekingin olympialaisista kultaa sprintissä, hopeaa parisprintissä ja pronssia viestissä.

Sundling yllätti monet Falunin maailmancupin kisoissa lopputalvesta, kun hän taisteli kakkoseksi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Häntä pidettiin pitkään vain sprittien erikoisnaisena.

Ruotsalaisässä ei toki ole mikään nuorukainen. Naisella on ikää 27 vuotta.