Norjan hiihtoliiton tuore ulostulo on herättänyt huomiota myös Venäjällä. Norjan hiihtoliiton puheenjohtaja Tove Moe Dyrhaug teki Dagbladetille selväksi, että Norja ei halua venäläisten ja valkovenäläisten kilpailevan tulevana talvena kansainvälisissä kisoissa.

Dyrhaug vahvisti, että Norja harkitsee jopa järeän aseen käyttöä: Se on tarvittaessa valmis jopa boikotoimaan kisoja, jos venäläiset ja valkovenäläiset otetaan mukaan.

Venäläinen hiihtoasiantuntija Dmitri Guberniev on ilmeisesti hyväksynyt todellisuuden asian suhteen. Hän kommentoi asiaa Metarankings-sivustolle.

– Norjalaiset hiihtäjät ja liitto voivat ottaa rennosti, koska venäläishiihtäjiä ei päästetä kansainvälisiin kisoihin.

– Nyrkkeilijät päästetään, mutta urheiluministeriö ei suosittele matkustamaan ulkomaille. Meidän on saatava tahtomme läpi, puhuttava kansainvälisille lajiliitoille, mutta on tehtävä selväksi, että hiihtäjiämme ei päästetä kisoihin. Antaa heidän valmistautua kisoihin Venäjällä.

– Huippu-urheilija haluaa kilpailla parhaita vastaan, mutta tällä kaudella se ei ole mahdollista missään. Ne jotka sanovat jotain muuta, istuvat mielestäni vain neljän seinän sisällä, eivätkä he katso edes ulos ikkunasta, vuodatti kohutoimittaja.

Guberniev on ehtinyt aiheuttaa pahennusta Venäjän käynnistettyä laajamittaisen hyökkäyksen. Hän oli esimerkiksi maaliskuussa mukana Krimin valtausta juhlistaneessa tapahtumassa Luzhniki-stadionilla.