Hiihtäjät osaavat myös juhlia. Therese Johaug teki sen selväksi omassa Hele historien -elämäkertakirjassaan. Siinä kerrotaan Holmenkollenin MM-kisojen jälkeisistä legendaarisista juhlista.

Dagbladet tiedusteli kirjan julkaisun jälkeen Johaugilta, mitkä ovat villeimmät bileet, joihin hän on osallistunut. ”Vaikea sanoa, koska olen osallistunut niin moniin”, sanaili Johaug vastaukseksi.

Kirjassa nousee kuitenkin esiin kohtalokas päivä vuodelta 2011. Norjan naiset olivat napanneet juuri päättyneissä MM-kisoissa peräti viisi henkilökohtaista kultamitalia. Kaksi vuotta aiemmin norjalaisnaiset keräsivät vain yhden henkilökohtaisen mitalin MM-kisoista.

Työ palkittiin siis kahden vuoden työn jälkeen. MM-kisojen jälkeen lähti sitten lapasesta. Norjan joukkue suuntasi oslolaiseen ”pahamaineiseen” bileluolaan La Belle Soleen. Johaug kertoi illan – ja yön – tapahtumista kirjassaan.

– Bileet olivat niin rajut, että baari piti sulkea kahdeksi viikoksi sen jälkeen alkoholiviranomaisten rajoitusten rikkomisten vuoksi. Yksi naishiihtäjä, jonka nimeä en kerro, oksensi, kun hän joi enemmän kuin alkoholia koskevat rajoitukset sallivat. Mutta ehdin toki itse tanssia yön läpi kultamekossani, kirjoitti Johaug.

Johaug teki vielä selväksi Dagdladetille, että hän ei ollut kyseinen naishiihtäjä. Katumusta ei myöskään löytynyt.

– Ansaitsimme sen, sanoi Johaug juhlista.