Jalkapallon MM-kisat alkavat sunnuntaina Qatarissa. Maa on tuttu suomalaisille yleisurheilijoille. Esimerkiksi Wilma Murto ja Kristiina Mäkelä kilpailivat Dohan MM-kisoissa vuonna 2019.

Esimerkiksi Qatarin kulttuuri ja ihmisoikeudet ovat puhuttaneet MM-kisojen alla. Naisten asema on täysin erilainen kuin länsimaissa, ja homous on edelleen rikos Qatarissa.

Wilma Murto on muistellut Ilta-Sanomille kokemuksiaan Qatarissa. Hän otti esiin yhden erikoisen asian, joka hämmensi häntä.

– Oli outoa, kun lähti käymään vaikka kauppakeskuksessa, niin siellä ei näkynyt kuin ihan muutamia naisia lasten kanssa. Ulkona liikkuessa liki jokainen vastaantulija oli mies. Aina sitä mietti, että miksi? Miksi tämä on näin? Murto hämmästeli Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomat kertoi, että Mäkelä ei halunnut asiasta puhua lehdelle.

Qatarin väestöstä peräti 75 prosenttia on miehiä. Qatariin on tullut paljon ulkomaisia siirtolaisia tekemään töitä. He ovat pääosin nuoria miehiä.

Murto jäi vuoden 2019 MM-kisoissa seiväshypyn karsintaan tuloksella 435. Mäkelä oli kolmiloikan finaalin 12:s tuloksella 13,99.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.