Rukan maailmancupin kisat antavat esimakua tulevasta hiihtokaudesta. Siihen tuo ison lisämausteen se, että mukana ei ole venäläisiä hiihtäjiä. Tilaa on siis uusille nimille.

Suomen joukkue sai shokkihoitoa keskiviikkona, kun selvisi että Iivo Niskanen ei ole mukana koronatartunnan vuoksi. Mukana on silti mielenkiintoisia nimiä.

Iltalehden asiantuntija Reijo Jylhä, joka on pitkän linjan hiihtomies, esitti oman näkemyksensä Iltalehdelle. Hän nosti esiin yhden miehen.

Arsi Ruuskanen, sanoi Jylhä Iltalehdelle.

Ruuskanen nousi koko kansan tietoisuuteen, kun hän voitti viime sesongilla alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Hän teki sen 15 kilometrin perinteisellä – Iivo Niskasen bravuurimatkalla.

Suomen maajoukkuehiihtäjät ovat kauden alla hehkuttaneet Ruuskasta Ilta-Sanomille. Jylhä teki puolestaan Iltalehdelle selväksi, että merkit ovat kutkuttavat.

– Kun katsellaan Iivo Niskasen tuloksia 23-vuotiaiden MM-kisoissa ja mitä siitä seurasi, niin Ruuskanen on mielenkiintoinen vertailukohta. Lavazen-leirillä kesällä ylämäkikisassa Ruuskanen haastoi tosissaan Iivoa, Jylhä kommentoi Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.