Suomalaishiihtäjä Remi Lindholm sai Pekingin olympialaisten yhteydessä ylimääräistä huomiota, kun hän kertoi jäätyneestä peniksestään Kiinan karuissa oloissa. Muun muassa CNN ja BBC uutisoivat asiasta. Lindholm on nyt palannut aiheeseen Iltalehden haastattelussa.

Lindholm koki kauhun hetkensä Pekingin kisojen päätösmatkan pakkasessa. Se oli hänen onnekseen 50 kilometrin sijaan vain 28,4 kilometriä. Kukaan asiantuntija ei ole osannut vastata kysymykseen siitä, olisivatko ylimääräiset 21,6 kilometriä olleet kohtalokkaat Lindholmille.

– Tuntui ikuisuudelta, kun loikkasin viimeiseen mäkeen. Se jatkui aina vaan, enkä edennyt mihinkään. Mutta vasta maalissa munat tuntuivat pahoilta, kun ne rupesivat sulamaan, muisteli Lindholm nyt Iltalehdelle.

Hän kertasi myös Iltalehdelle, miten selvisi koettelemuksestaan. Lämpöpussi löysi paikkansa nopeasti maalintulon jälkeen.

– Lämpöpussi auttoi ja tunne oli helpottava. Testasin samana iltana, toimivatko ne – munat olivat kunnossa, paljasti Lindholm IL:lle menemättä ilmeisesti yksityiskohtiin testistään.

Lindholmin syksy ei ole ollut ihanteellinen. Hän loukkasi rajun treenikesän jälkeen pikkusormensa.

Mies valittiin Rukan maailmancupin kisoihin. Vauhti ei ole vielä päätä huimannut, sillä hän jätti leikin kesken viikonloppuna Taivalkosken Suomen Cupin 15 kilometrin (v) kisassa.

Tästä Iltalehden juttu.