Anne Kyllösen vauhti ei ole ollut toivotulla tasolla kauden avauskisoissa. Rukan maailmancupin avaus oli karua kertomaa: Kyllönen oli sprintin 29:s ja 10 kilometrin perinteisellä vasta 33:s.

Kyllönen teki vaikean viikonlopun jälkeen johtopäätöksensä. Hän vihjaili Instagramissa vetäytyvänsä hetkeksi kisoista.

– Val Senaleksen pitkän korkeanpaikan leirin jälkeen kropassa on ollut tunne, että koko ajan on aivan liian kiiire tehdä oikeita asioita kunnolla ehtiäkseni hyvään kisakuntoon. Päivä tai kaksi vapaampaa päivää siellä täällä ei nyt ehdi auttaa elimistöä siihen tilaan, että pääsisin huippu kisakuntoon. Nyt on aika vetää käsijarrusta ja antaa keholle aikaa rakentaa kisakuntoa, kirjoitti Kyllönen Instagramissa.

Kyllösen nimi oli kuitenkin mukana listassa, jossa oli Suomen Lillehammerin maailmancupin kisoihin matkaava joukkue. Oli tapahtunut siis täyskäännös. Kyllönen selitti ratkaisuaan Ilta-Sanomille.

– Alkuviikosta on ollut hyviä signaaleja ja treenejä, joten päätimme valmentajien kanssa, että Lillehammerin 20 kilometrin pertsa sunnuntaina olisi hyvä paikka tsekata, mikä tilanteeni todellisuudessa on, Kyllönen avasi Ilta-Sanomille ja myönsi, että sunnuntain Instagram-päivitys tuli tehtyä liian pikaisesti.

– Nyt jäi kahdeksan päivän palautusaika, jonka aikana ehdin tehdä laadukkaita harjoituksia. Sain siis tilanteen rauhoitettua, jatkoi nainen IS:lle.

Kyllönen teki viime kaudella väkevän paluun Suomen naishiihdon huipulle. Hän otti myös takaisin paikkansa A-maajoukkueessa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maailmancup, Lillehammer Norja 2.–4.12.2022

Maastohiihto

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Anni Lindroos, Katri Lylynperä, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Juuso Haarala, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen

Mäkihyppy

Naiset
Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho

Yhdistetty

Naiset
Minja Korhonen, Annamaija Oinas, Alva Thors

Miehet
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Otto Niittykoski