Hiihdon MM-hopeamitalisti Ristomatti Hakola kilpaili sunnuntaina Vuokatissa osana Jämin Jänteen joukkuetta Suomen Cupin viestissä. Hän kertoi nopeasti hiihtokauden avauskisan jälkeen, että kisaaminen jää nyt tauolle.

– Pieni maistiainen kilvanhiihtoa jätti sopivan kiiman loppuvuoden reeneihin. Meikäläinen jatkaa nyt harjotuskautta, palataan, kirjoitti sympaattinen suksimies Instagramissa.

Hakola on kärsinyt ikävistä terveysmurheista ja loukkaantumisista. Vammat pilasivat jo viime kauden, eikä mies ollut kunnon tikissä Pekingin olympialaisissa. Hakola avautui tilanteestaan sunnuntaina myös Ylen haastattelussa.

– Terveydellisesti on käyty aika syvällä. Harjoituksiin tuli pitkä tauko. Tein varmaan puolitoista kuukautta sitten ensimmäisen tasurilenkkini. En olisi vielä kuukausi sitten uskonut, että olisin nyt tässä, sanoi mies Ylelle.

– Ajattelin nyt harjoitella pari kuukautta, jotta voin taas hiihtää mukavasti. Seuraavan kerran tullaan viivalle varmaan ensi vuoden alussa, Hakola selvensi Ylelle.

Hakola ei halunnut kertoa Ylen haastattelussa sen seikkaperäisemmin omista terveysongelmistaan. Mies voitti yhdessä Iivo Niskasen kanssa parisprintin MM-hopeaa viime vuonna. MM-kisat odottavat ensi vuonna helmi–maaliskuun vaihteessa Planicassa.

Päivitys tästä.