Rukan maailmancup-viikonloppu käynnistyi perjantaina maastohiihdon perinteisen sprinteillä ja yhdistetyn henkilökohtaisen kilpailun viiden kilometrin hiihto-osuudella. Mäkihypyn karsinta taas siirtyi lauantaiaamulle klo 8.30.

Jasmi Joensuu oli perjantain suuri suomalaisnimi. Hän taisteli neljänneksi naisten sprintin finaalissa.

– Oli huikea päivä. Karsinta lähti hyvin käyntiin ja erät kulki hyvin. Yritin tavoitella podiumia, lähelle se jäi. Ensi kerralla sitten, fiilisteli Joensuu Hiihtoliiton tiedotteella.

Peräti 16 suomalaista pääsi sprintissä karsinnasta erävaiheeseen. Ensimmäistä kertaa urallaan finaaliin yltänyt Joensuu oli lopulta ainoa suomalainen, joka pääsi vähintään välieriin.

Perjantaina nähtiin myös kaatumisia ja muita sähellyksiä. Johanna Matintalolla katkesi sauva lähdössä ja Katri Lylynperä, Emil Liekari ja Lauri Mannila kaatuivat omissa erissään.

– Upeeta, että meidän nuoret hiihtäjät hiihtivät myös pisteille. Se on aina hienoa. Meidän huolto onnistui myös hyvin, kommentoi Joensuu joukkueen esitystä.

Karsintahiihdossa loistanut Matintalo otti oman kohtalonsa raskaasti.

– Ehkä yksi elämäni hirveimmistä kokemuksista hiihtourheilun parissa ja vielä täällä Rukalla, jossa on paljon suomalaisyleisöä. Kyllähän se oli aika hirveää, mutta halusin hiihtää. Jos en olisi hiihtänyt, niin en tiedä, olisinko saanut sijoitusta ollenkaan, avautui Matintalo Ylen haastattelussa.

Yhdistetyn maailmancup-kausi saatiin käyntiin henkilökohtaisella kilpailulla. Rukalla hypätään HS142-mäestä, ja perjantain hiihto-osuudella rykäistiin 5 kilometrin matka. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi sijalle 12 yltänyt Eero Hirvonen.

– Positiivinen päivä. Hyppy oli hyvä ja hiihto lennokasta, kommentoi hiihto-osuuden kolmanneksi parasta vauhtia pitänyt Hirvonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Muut suomalaiset eivät päässeet maailmancupin pisteille. Ilkka Herola oli 31:s, Otto Niittykoski oli 34:s, Arttu Mäkiaho oli 35:s, Leevi Mutru oli 45:s, Rasmus Ähtävä oli 47:s, Waltteri Karhumaa oli 49:s ja Jesse Pääkkönen 50:s.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote