Venäjän duumaan on tuotu lakialoite, joka pöyristyttää jopa maan hiihtoliiton puheenjohtajaa Jelena Välbeä. Duuman jäsen Roman Teryushkov ja senaattori Eduard Isakov ovat nostaneet kissan pöydälle.

Kaksikko haluaa nimittäin, että Venäjä ei enää jatkossa tunnusta urheilun välimiesoikeus CAS:n ratkaisuja. Presidentti Vladimir Putinia tukevassa Yhtenäinen Venäjä -puolueessa itsekin poliittista uraa tehnyt Välbe ei voi ymmärtää lakialoitetta.

– Monet ihmiset sanovat kaikenlaista asiaa enempää ajattelematta. Se koskee myös tätä keskustelua, jonka mukaan meidän pitäisi lähteä CAS:sta.

– Tämä on ainoa elin, joka voi joissain tapauksissa ratkaista kiistanalaisen asian. Sillä ei ole merkitystä, onko se positiivinen tai negatiivinen.

– Jos Venäjä vetäytyy CAS:sta, ajautuvat urheilijamme täysin ulkopuolelle. Ei heillä ole mitään mahdollisuutta todistaa asiaansa missään. Tämä on uskomattoman tyhmää! linjasi hiihtolegenda R-Sportin mukaan.

Venäläiset urheilijat ja poliitikot ovat tuohtuneita siitä, että maan urheilijoita on suljettu pois kansainvälisistä kisoista.