Etelä-Afrikassa leireilevä kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on ehtinyt päivitellä varsin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa kuulumisiaan reissunsa aikana. Nainen on kirjoittanut esimerkiksi valmentajan merkityksestä. Myös aituri Annimari Korte reagoi julkaisuun.

Mäkelä muistutti, että valmentajia on tietysti monenlaisia. EM-hopeamitalisti teki selväksi omat mieltymyksensä.

– Valmentajia on monenlaisia. Hyvä valmentaja vastaa urheiljan tarpeeseen. Karkeasti jaoteltuna valmentaja voi olla esimerkiksi, ohjelman tekijä, tsemppaaja, asiantuntija, seurahenkilö, keskustelija, käskijä, eteenpäin puskija, vastuuhenkilö, tai näiden erilaisia yhdistelmiä.

– Mulle tärkeintä on että valmentaja on hyvä keskustelija joka haluaa kokoajan oppia lisää siitä mikä sopii juuri mulle parhaiten fyysisessä tekemisessä, mentaali puoli mielessä pitäen, avasi Mäkelä.

– Haittaa ei ole siitä että valmentajani Tuomas Sallinen on rautainen kolmiloikan osaaja, joten tekemistä osataan ohjata lajin kannalta oikeaan suuntaan, kiitteli Mäkelä.

Mäkelä muistutti, että urheilijan elämä ja ura ei ole pelkkää juhlaa ja huippusuorituksia. Vaikeina aikoina punnitaan myös valmentajan arvoa.

– Eniten valmennus-suhdetta punnitaan sillon kun on haasteita ja olen suunnattoman onnellinen että haasteista huolimatta sadaan tehtyä laadukasta työtä. Aina se ei tunnu hyvältä mutta kun kumpikin ymmärtää katsoa myös pari päivää eteenpäin ja samaan suuntaan, on helpompi tehdä vaikeitakin päätöksiä.

Pika-aituri Annimari Korte piti lukemastaan. SE-nainen teki selväksi oman näkemyksensä.

– Hyvä teksti! Hyvä valmentaja löytää niistä tuhansista harjoitteista ne jotka just sulle sopii ja mistä eniten hyödyt kun kaikkea ei kerkeä tehdä, eikä kannata tehdä jotain vaan siksi että muutkin tekee, kirjoitti Korte.

Päivitys tästä.