Painonnostaja Anni Vuohijoella on takanaan melkoinen vuosi. Hän oli keväällä tahtomattaan ikävän kohun kohteena.

Naista epäiltiin ”vakavasta eettisestä rikkomuksesta” Pekingin olympialaisissa. Tapaus sai farssin piirteitä. Lopulta Suomen urheilun eettinen keskus Suek ilmoitti kuitenkin toukokuussa, että tutkinta päätettiin, koska tapauksella ei ollut asianomistajia.

Vuohijoki teki myös paluun kisoihin. Kolumbian MM-kisat menivät yli odotusten.

Nainen on nyt kerrannut Instagramissa vuottaan. Se on opettanut jälleen paljon.

– Hyi mikä vuosi. Olin lopettanut uskoni, että elämä nautitaan raakana. Olen pehmentänyt itseäni, antanut kaikkeni muille. Tätäkö oikeasti haluan.Jos laimennamme itsemme, laimennamme elämämme. Eikä kukaan halua elää väljähtäneen skumpan elämää. ⁣En ainakaan minä, aloitti Vuohijoki.
⁣⁣
– Olen luvannut vuosia, että opettelen vetämään rajoja. Kun kuluneen vuoden aikana piittaamattomuus itseeni alkoi näkyä arjessa tajusin, että jotain tälle pitää tehdä. ⁣⁣⁣

Vuohijoki selitti päivityksessä omaa elämänfilosofiaansa. Hän haluaa ottaa kaiken irti jokaisesta hetkestä.

– Elämä on tutkimusmatka, jossa jokainen kokemus on arvokas. Sitä arvoa ei lannista, ovatko kokemukset positiivisia vai negatiivisia vaan ne ovat osana meidän elämäämme. Kun nautimme elämäämme raakana, saamme tuntea sen kaikilla aisteilla.

– Olemme omassa todellisuudessamme, jossa virheetkin ovat sallittuja. Koska virheitähän me teemme. Silti Elämme plan B:tä sen sijaan, että otamme riskin, että epäonnistumme. Koska mitä muut siitä ajattelisivat? Miettikää – elämme mieluummin paskaa suunnitelmaa kuin sellaista elämää, joka virittäisi halumme ja aistimme äärirajoille. Elämää, joissa menemme nukkumaan todeten tämän päivän olleen loistavasti eletty. Koska se, että elämme vain kerran – ei pidä paikkaansa. Me kuolemme vain kerran, mutta me elämme joka ikinen hetki, jos vain tahdomme niin, päätti Vuohijoki.

Koko päivitys tästä.