Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on nauttinut varsin suurta suosiota maan hiihtopiireissä. Voimakastahtoista hiihtolegendaa ei ole uskallettu kritisoida julkisesti.

Välbe itse on puolestaan jakanut kritiikkiä hiihtäjiä kohtaan. Hän on esimerkiksi kritisoinut nuorta Veronika Stepanovaa ja tämän halua esiintyä julkisuudessa.

Stepanova ei ole kuitenkaan julkisesti kritisoinut Välbeä. Yksi hiihtonimi on sitä sitten tehnyt enemmänkin: hän on asiantuntija Dmitri Guberniev.

Nyt Venäjän hiihtopiireissä on menossa uusi sirkus, joka koskee Venäjän Cupin lähetysoikeuksia. Välbe on puhunut itsensä solmuun asian suhteen.

Välbe väitti vielä syyskuussa, että Telesport omistaa lähetysoikeudet Venäjän hiihtokisoihin. Telesport on tällä viikolla kiistänyt väitteen. Välbeltä on nyt tiedusteltu asiasta.

– En tiedä, kuittasi nainen.

Sports.ru-sivusto kertoi toimittajan kysyneen seuraavaksi, miksi Telesportilla ei ole oikeuksia Venäjän Cupiin.

– No, siksi, vastasi Välbe hämmentävästi.

Gubernieville riitti. Hän teki selväksi, että Välbe ei ole tehtäviensä tasalla.

– Tämä henkilö ei kykene hoitamaan Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan velvollisuuksia. Puheenjohtajan työ ei ole vain valmentajien valinta, vaan myös lähetysten hoitaminen. Jos Jelena ei tiedä, mitä tapahtuu lähetyksien suhteen, niin kuka sitten, hämmästeli mies.

– Hän sanoi itsevarmasti, että Telesportilla on lähetysoikeudet. No, kenellä ne sitten on?