Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat jo jonkin aikaa olleet Suomen naishiihdon ykköstähdet. Kaksikon välit ovat olleet varsin lämpimät.

Niskanen puhui hiljattain asiasta Ilta-Sanomien haastattelussa. Hänen mukaansa välit ovat olleet aina mainiot. Riitoja ei ole nähty.

– Ei siinä ole mitään sellaista. Krista on hyvin pitkälti samantyyppinen ihminen kuin minä, positiivinen ja avoin. Olemme aina tulleet hyvin juttuun, avasi Niskanen IS:lle.

Pärmäkoski (silloin Lähteenmäki) ja Kerttu Niskanen nousivat molemmat A-maajoukkueeseen vuonna 2010. Suomella oli silloin kasassa kokenyt joukkue. Siihen kuuluivat esimerkiksi legendat Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Virpi Kuitunen (nykyinen Sarasvuo).

Suurten tähtien joukkoon mahtui myös suuria egoja. Nuo kolahtivat IS:n mukaan yhteen etenkin Vancouverin vuoden 2010 olympialaisissa, ennen kuin Pärmäkoski ja Niskanen nousivat maajoukkueeseen. Nuoret naiset tulivat tuolloin kovaan paikkaan.

Niskanen korosti nyt Ilta-Sanomille, että Pärmäkoski oli hänelle iso apu, kun he menivät molemmat sisään tuohon kokeneeseen joukkueeseen.

– Oli tosi tärkeää, kun Krista oli siinä rinnalla enkä ollut yksin. Muihin naisiin oli iso ero, ei pelkästään kokemuksen takia, vaan kaikkinensa. Maajoukkueessa oli nippu menestyneitä urheilijoita, jotka olivat vuositolkulla tehneet töitä, ja sitten olimme me. Kontrasti oli iso, Niskanen sanoi Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.