Hiihdon maailmancupin uudistukset eivät ole olleet monen hiihtotähden mieleen. Myös Johannes Kläbo on ottanut kantaa asiaan – ja nostanut esiin Iivo Niskasen nimen.

Voittojen merkitys on pienentynyt uuden pistelaskujärjestelmän myötä. Aiemmin esimerkiksi viisi parasta saivat pisteitä seuraavalla tavalla: 1.) 100, 2.) 80, 3.) 60, 4.) 50 ja 5.) 45.

Nykyään voittaja saa edelleen sata pistettä. Seuraavien sijojen suhteen on kuitenkin tehty merkittävä muutos. Tässä nykymalli: 1.) 100, 2.) 95, 3.) 90, 4.) 85 ja 5.) 80.

Simen Hegstad Krüger kritisoi uudistusta VG-lehdessä. Hänen on vaikea hyväksyä sitä.

– Aiempi järjestelmä oli mielestäni paljon reilumpi. Nyt palkitaan osallistumisesta kisoihin enemmän kuin hyvästä vauhdista kisoissa.

Johannes Kläbo taas otti esimerkiksi Iivo Niskasen tilanteen. Suomalaistähti on ollut alkukauden poissa sairastumisen vuoksi. Hänen saumansa ovat Kläbon mukaan menneet sen takia.

– Hänellä ei ole käytännössä mahdollisuutta voittaa maailmancupin kokonaiskisaa… Kisojen voitoista pitää palkita paremmin, näki Kläbo VG:ssä, joka ei ollut vielä valmis täysin tuomitsemaan muutosta.

– On vielä aikaista. Mutta Iivo on hyvä esimerkki hiihtäjästä, jonka voimme menettää monena viikonloppuna maailmancupissa. Sitä emme halua. On vielä aikaista tehdä johtopäätöksiä, mutta on positiivista palkita siitä, että osallistutaan maailmancupin kisoihin. Sitten on tehtävä kuitenkin sopivia muutoksia. Viiden parhaan joukkoon pääsemisestä on palkittava paremmin pisteillä.