Kontiolahden maailmancupissa nähtiin sunnuntaina vielä takaa-ajokisat. Naisissa suuri suomalaisonnistuja oli sijalle 15 taistellut Suvi Minkkinen.

– Ensimmäinen ja viimeinen laukaisu meni ohi. Kovaa lähdin liikkeelle, mutta hyvin pystyin kaivamaan voimia vielä viimeisellekin kierrokselle.

– Tänään uran paras sijoitus ja paras kauden alku, mitä minulla on koskaan ollut. Olen kyllä tyytyväinen, Minkkinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Kisan voitti Ranskan Julia Simon. Kakkonen oli Italian Dorothea Wierer ja kolmas Ruotsin Elvira Öberg.

Muista suomalaisista Mari Eder oli 24:s, Nastassia Kinnunen 48:s, Erika Jänkä 54:s ja Venla Lehtonen 58:s. Ederille kävi jälleen karulla tavalla viimeisellä pystypaikalla. Kolme ohilaukausta tuhosivat kisan.

– Hyvää ja määrätietoista tekemistä. Hyvällä rytmillä yritin mennä, ja meninkin siihen.

– Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta olen hyvässä vaiheessa tätä prosessia. Minusta tuntuu, että olen itse tämän homman päällä ja sehän tässä ratkaisee, avasi nainen Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Kaisa Mäkäräinen oli Ylellä selostuskopissa. Hän esitti suoran näkemyksensä Ederin kisasta

– Ei varmasti ole Mari millään tavalla tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Tietysti ihan kohtuullisen ehyttä oli sinne viimeiselle ampumapaikalle asti.

– Tuollaisista yksittäisistä (ampuma)paikkojen romahduksista hänkin varmasti haluaisi päästä eroon. No, tässä on koko lopputalvi tietysti aikaa lähteä työstämään niitä. Täällä Kontiolahdella niitä (romahduksia) valitettavasti muutama nähtiin, valitteli Mäkäräinen.

Miesten takaa-ajossa Norja otti kaksoisvoiton. Johannes Thingnes Bö voitti ennen Strula Holm Laegreidia. Ranskan Emilien Jacquelin nousi takaa-ajossa kolmanneksi. Olli Hiidensalo oli 27:s ja Tero Seppälä 51:s.

Ampumahiihdon maailmancupkausi jatkuu ensi viikolla Itävallan Hochfilzenissa.