Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski olivat Suomen ykköstähdet sunnuntaina Lillehammerin maailmancupin perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Pärmäkoski oli neljäs ja Niskanen viides.

Ruotsin Frida Karlsson voitti kisan ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja ruotsalaista Ebba Andersonia. Pärmäkoski myönsi, että kisa ei ollut ihanteellinen.

– Oli aika stressaava kisa. Yhtäkkiä saattoi tippua 10-15 sijaa alaspäin, jos joku astui esimerkiksi sukselle tai sauvalle. Välikiri toi varmaan vähän happoa kroppaan, mutta aika hyvin palautui laskuissa. Kovaa hiihdettiin ja kärjessä yritettiin tehdä eroa, mutta pitkänkin takamatkan päästä laskettiin kiinni. Lopussa olin pelipaikoilla, mutta ei vaan kropasta irronnut tuon enempää, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskasta harmitti sama asia. Hän puhui aiheesta Viaplaylle.

– Ei ollut mitään järkeä ottaa yhteislähtöä tuolle radalle. Tein kaksi-kolme kierrosta turhaan töitä ja olin aina väärässä paikassa, kuittasi Niskanen.

Pärmäkoski kommentoi kisan tapahtumia myös Ylelle. Hän paljasti ikävän yksityiskohdan kisasta.

– Lähellä, mutta ei vieläkään. Kolmannella kierroksella joku vähän polki sauvojeni päälle, ja siinä sitten piti varoa. Asetelmat tippuivat turhan taakse. Piti tehdä pieni välikiri ja nostaa sijoituksia. Siinä ehkä meni vähän voimia, mutta toisaalta aika hyvin pystyin palauttelemaan pitkissä laskuissa. Ei jossitella, sillä kolme oli parempaa, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle.

Ylen jutussa kerrotaan myös, että Kerttu Niskanen ei saapunut Ylen haastatteluun.

Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon ylsivät myös Anne Kyllönen (18.) ja Katri Lylynperä (22.). Hilla Niemelä oli kilpailun 37:s ja Eveliina Piippo 41:s.

Miesten kisassa nähtiin norjalaisten kolmoisvoitto järjestyksessä Pål Golberg, Sjur Röthe ja Martin Löwström Nyenget. Johannes Kläbo ei ollut mukana.

Suomalaisista paras oli Remi Lindholm. Hän oli tasaisen kisan 15:s ja taipui vain 6 sekuntia kärkimiehelle.

– Oli kovavauhtinen kisa, paikkojen hakua koko ajan. Vähänkään jos nukahti, niin tippui monta sijaa. Jos oli hereillä, niin pystyi parantamaan yhtä monta sijaa. Oma taktiikkani oli se, että ensimmäiset kierrokset suhteellisen rauhassa ja lopussa ruvetaan lyömään. Tuommoinen oli tulos, pohti mies Hiihtoliiton tiedotteella.

Lindholmin lisäksi 30 parhaan joukkoon mahtuivat suomalaisista Perttu Hyvärinen (18.) ja Lauri Lepistö (29.). Markus Vuorela oli 36:s, Arsi Ruuskanen 44:s ja Juuso Haarala 60:s.