Iivo Niskanen matkasi suomalaisten hiihtofanien iloksi Tour de Skille. Niskasen osallistuminen oli pitkään kysymysmerkki miehen kärsimän koronatartunnan vuoksi.

– Pitkä oli tauti. Ajoittain ollut aika kovaakin turbulenssia, mutta nyt on aika yrittää kisapaikalle laskeutumista. Loppuun asti oli katsottava, miten kroppa reagoi ensimmäiseen kovempaan treeniin lumella, kommentoi suomalaistähti torstaina Instagramissa.

Niskanen teki myös selväksi, että hän ei välttämättä vedä koko Touria loppuun saakka. Kaiken nähnyt hiihtolegenda Harri Kirvesniemi ei pelkää Niskasen vaarantavan loppukauttaan. Hän kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

– Jo saapuminen paikalle merkitsee, että itse sairaudesta Iivo on päässyt eroon. Sitä ei enää kropassa ole, eikä edes kilpaileminen suoraan korkealla ole siinä mielessä riski. Ei lähtökohta Tourille tietenkään ihanteellinen ole, kun takana on sairaus, jonka aikana harjoittelu oli kokonaankin tauolla, linjasi Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Niskanen oli viime vuonna Tour de Skin kokonaiskisan kolmas. Kirvesniemi muistutti, että nyt voidaan laittaa samppanjat takaisin jäihin. Päätavoite on vasta kahden kuukauden päässä Planican MM-kisoissa.

– Ei hän varmasti tavoittele huippumenestystä, vaan haluaa verrata vauhtiaan maailman juuri tämän hetken kovakuntoisimpiin mieshiihtäjiin ja saada siitä informaatiota, joka palvelee sitä kauden jäljelle jäänyttä päätavoitetta eli Planican MM-kisojen 50 kilometrin perinteistä kilpailua. Ikävää, että avausviikonlopun sunnuntain takaa-ajo muuttui yhteislähdöksi, mutta sekin on Iivolle juuri nyt merkityksetön asia, paalutti Kirvesniemi IS:lle.

Tästä koko Ilta-Sanomien juttu.