Miesten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa Norjan Lillehammerissa oli norjalaisten näytös. Kymmenen parhaan joukossa oli peräti yhdeksän norjalaista.

Mukana ei ole venäläisiä. Se selittää osaltaan norjalaisten ylivoiman, vaikka maan ykköstähti Johannes Kläbo ei ollut mukana sairastumisen vuoksi.

Ennakkoon osattiin odottaa jotain tällaista. Kokenut hiihtomies Harri Kirvesniemi myönsi Ilta-Sanomille, että tuloslista oli synkkää katsottavaa.

– Norjalaisten ylivoima oli aika odotettua. Mutta olihan tuo suorastaan karmaisevaa, ettei välissä ollut ketään muita kuin Andrew Musgrave, joka asuu Norjassa, Kirvesniemi sanoi Ilta-Sanomille.

Tuloslista oli ennen kaikkea suomalaisittain varsin karu. 20 parhaan joukossa ei näkynyt sinivalkoista väriä. Lauri Lepistö oli 21:s, Perttu Hyvärinen 24:s, Remi Lindholm 26:s, Markus Vuorela 29:s, Arsi Ruuskanen 34:s ja Joni Mäki 38:s.

Vielä ei näkynyt merkkejä nuorten suomalaisten vahvasta esiinmarssista. Kirvesniemi ei yllättänyt tasosta. Se on vain suomalaisten osalta tämä, etenkin vapaalla hiihtotavalla.

– Miehissä taso on hyvin pitkälti tuo. Sijaluvut eivät olleet kovin kummoiset, mutta jos ajatellaan että kyseessä olisi arvokisat, niin norjalaisia olisi ollut vain neljä ja siten monta miestä edeltä poissa, sanaili Kirvesniemi IS:lle.

Suomen kovista nimistä puuttuivat Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.