Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä. Suomalaisista parhaiten suoritti Krista Pärmäkoski, joka hiihti komeasti viidenneksi.

Erävaiheeseen hiihtivät kaikki muutkin suomalaisnaiset. Maaret Pajunoja oli 15:s, Anne Kyllönen oli 27:s ja Anni Lindroos 29:s.

Pärmäkosken laittoi paljon peliin etenkin ensimmäisessä erävaiheessa. Hän myönsi tajunneensa välierän jälkeen, että takki on tyhjä.

– Se oli ihan hyvä päivä loppujen lopuksi. Aamulla mietin, että mitähän tästä päivästä mahtaa tulla. Välierän jälkeen totesin ensimmäisenä, että vitsi kun ei olisi riittänyt. Tuntui kyllä niin pahalta, tuli niin sanottu happohyökkäys kehoon. Oli kuitenkin kiva hiihtää finaalissa, mutta oli kyllä aikalailla eväät syöty siinä vaiheessa. Nyt toivotaan, että tästä palaudutaan huomiselle, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Miesten parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Lauri Vuorinen, joka oli 13:s. Verneri Suhonen oli 15:s, Niilo Moilanen 16:s, Joni Mäki 25:s ja Lauri Mannila 35:s.

Davosin kisaviikonloppu jatkuu huomenna vapaan hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla.

Yhdistetyssä ei suomalaista jättipottia

Yhdistetyssä kilpailtiin Ramsaussa. Naisissa Minja Korhonen oli 18:s. Annamaija Oinas jätti päivän kilpailun väliin sairastumisen vuoksi.

– Ihan positiivinen fiilis jäi tämän viikonlopun kisoista. Hiihtokunto ainakin näyttäisi olevan hyvällä mallilla ottaen huomioon, että sairastelua ollut alla. Mäkipuolella ei kun vain kotiin treenaamaan, niin eiköhän se saada taas Otepäähän kuntoon, kommentoi Korhonen tiedotteella.

Miesten lauantain kisan paras suomalainen oli jälleen Ilkka Herola, joka oli mäkiosuuden 21:s ja vahvan hiihdon jälkeen 10:s. 

– Tänään oli mäessä vähän heikomman päädyn suoritus. Ihan ei saanut parasta siihen kohtaan, ja se ei tosiaan sitten riittänyt mihinkään. Vaikka ero keulaan ei mikään järisyttävä ollut, ei kärkiletkaan ollut mitään asiaa. Tämä oli kuitenkin tälle kaudelle ensimmäinen tasaisen hyvä viikonloppu. Hyvillä mielin voi lähteä joulun viettoon ja kohti uusia koitoksia, kommentoi Herola Hiihtoliiton tiedotteessa.

Eero Hirvonen oli 13:s. Arttu Mäkiaho ei lähtenyt hiihto-osuudelle. Leevi Mutru ei kilpaillut sairastumisen vuoksi.

Mäkihypyn maailmancup jatkui Sveitsin Engelbergissä. Antti Aalto oli 25:s 134,5 ja 123 metrn hypyillä. Niko Kytösaho karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta.

Mari Eder taisteli vaikeissa olosuhteissa

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin takaa-ajot käytiin Ranskan Annecyssa.

Miehissä Tuomas Harjula oli 19:s, Tero Seppälä 20:s, Olli Hiidensalo 28:s ja Jaakko Ranta 57:s. Seppälä teki huiman nousun, sillä hän lähti takaa-ajoon sijalta 49.

Naisissa Mari Eder paineli takaa-ajon sijalle 15 vaikeissa olosuhteissa. Hän ampui kaikilla neljällä paikalla yhden ohilaukauksen.

– Tänään vedettiin vähän erikoisolosuhteessa ja erityiskisaa. Yritin pitää keskittymisen omassa tekemisessä ja saada kilpailusta mahdollisimman hyvän ja ehjän niistä lähtökohdista, mitä oli tälle päivälle mahdollista. Kokonaisuutena kuitenkin kauden toistaiseksi paras takaa-ajo. Hyvin jäi paukkuja huomiselle. Koitetaan huomenna tsempata uudestaan ja hyökätä penkalla, Eder kommentoi Ampumahiihton tiedotteella.

Sijalla 30 taistellut Suvi Minkkinen selvisi yhdellä ohilaukauksella. Hän tuskaili myös olosuhteita tiedotteella.

– Latu oli aikamoinen jääränni, ja alustana ehkä yksi vaikeimmista kilpailuista mitä olen hiihtänyt. Siellä oli vaikeita kohtia ja paljon käsien varassa roikkumista. Pisteputki kuitenkin jatkuu, ja edelleen pystyin takaa-ajossa parantamaan sijoitusta. Ammuntoihin olen tyytyväinen, vaikka muuten haasteita olikin. Ehjä suoritus tuohon olosuhteeseen, Minkkinen summasi.