Suomen maastohiihtäjien vaisut otteet maailmancupissa saivat jatkoa Lillehammerissa myös lauantaina. Yksikään suomalaishiihtäjä ei edennyt välieriin vapaan hiihtotavan sprintissä. Naisista paras oli Krista Pärmäkoski (17:s) ja miehistä Joni Mäki (24:s).

Miesten vaikeuksista kertoo paljon se, että Mäki oli ainoa karsinnasta eriin päässyt suomalainen. Hän ei ollut tyytyväinen urakkansa jälkeen. Mäki kertoi laittavansa nyt mietintämyssyn päähänsä.

– Päivän kulun voi katsoa tuloslistalta, ei ollut kummoista menoa tänään. Karsinnasta kuitenkin jatkoon ja pientä toivetta siitä, että se lähtisi siitä rullaamaan. Erässä en ollut oikeilla paikoilla oikeaan aikaan, en tehnyt ainakaan itselleni erähiihtoa helpoksi. Täytyy tässä vähän miettiä, että mitä jatkossa suunnitelmissa on, myönsi mies Hiihtoliiton tiedotteella.

Naisista erävaiheeseen pääsivät Pärmäkosken lisäksi suomalaisista Jasmin Kähärä, Jasmi Joensuu ja Anni Alakoski. Pärmäkosken saumat menivät, kun norjalainen Amalie Håkonsen Ous kaatui suoraan hänen eteensä.

Joensuu avasi sprinttikauden vahvasti Rukassa. Nyt paukut eivät riittäneet kovassa erässä.

– Sijoitus on tietysti harmitus, mutta tiesin, että se on kova erä. Tiesin, että hiihdetään kovaa ja siinä onnistuin itsekin. Missään nimessä ei ollut huono hiihto. Sijoitus ei tyydytä, mutta hiihtona hyvää tekemistä. Tosi kivaa, kun pystyy tällä tavalla hiihtämään. Mukavat fiilikset, mutta jäi tietenkin nälkää seuraavaan kisaan, kertasi Joensuu Hiihtoliiton tiedotteessa.

Naisissa Anni Lindroos hiihti tänään maailmancup-debyyttinsa.

– En valitettavasti päässyt jatkoon karsinnasta tänään. Viimeiset sadat metrit olivat vaikeita, tekniikka ei pysynyt kasassa. Vauhdinjako olisi voinut olla parempi, hiihdin liian kovaa alussa. Sain tästä kuitenkin hyvän kokemuksen, nyt kotiin treenaamaan, pohti Lindroos Hiihtoliiton tiedotteessa.

Emma Ribom ja Maja Dahlqvist ottivat Ruotsille kaksoisvoiton naisten sprintissä. Miehissä voitti Norjan supertähti Johannes Kläbo.