Tour de Ski tarjoaa tällä kaudella mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Venäläisiä ei ole mukana, eivätkä kaikki muutkaan hiihtomaailman huiput lähde turneelle, etenkään naisissa.

Tilanne on suomalaisittain varsin kutkuttava. Iivo Niskasen osallistumisesta ei ole varmuutta. Hän pohtii vielä ratkaisuaan. Päätavoite on kirkas: Planican MM-kisat helmi–maaliskuussa.

– Nyt eletään sen ehdoilla, että mies on MM-kisoissa parhaassa tikissään. Koronan jälkeen hän on lähtenyt huolellisesti treenaamaan. En pidä mitenkään järkevänä, että he ottaisivat Tourin kohdalla riskejä. Jos se palvelee kokonaisuutta, Iivo starttaa, sanoi asiantuntija Kalle Lassila Ylelle Niskasen tapauksesta.

Miesten Tour de Skillä suomalaisia ei odoteta voittokamppailuun. Naisten osalta tilanne on täysin toinen. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen ovat olleet hyvässä vedossa.

Kalle Lassila huomioi Ylellä, että Tour de Skin seitsemästä kisasta neljä hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Noista matkoista vain yksi on sprintti. Se kelpaa suomalaistähdille.

– Etenkin Kerttu Niskaselle se on todella hyvä tilanne, kuittasi Lassila ohjelman Ylelle.

Virpi Kuitunen on ainoa suomalainen, joka on onnistunut voittamaan Tour de Skin (kausilla 2006–2007 ja 2008–2009).

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihdon maailmancup, Tour de Ski

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela

Iivo Niskanen on mukana Tour de Skille nimetyssä joukkueessa, mutta tekee lopullisen päätöksen osallistumisestaan lähempänä kiertueen aloitusta.