Iivo Niskanen matkaa Suomen hiihtomaajoukkueen mukaan Sveitsiin torstaina. Kolminkertainen olympiavoittaja aloittaa kautensa Tour de Skillä uudenvuodenaattona – ilman viime hetken merkittäviä takaiskuja.

Niskasen kunto on iso kysymysmerkki. Hän on toki ollut varmasti testeissä, jotka ovat kertoneet, ettei ole merkkejä täydestä katastrofista.

Suomen maajoukkueessa on kuitenkin hyväksytty todellisuus Niskasen suhteen. Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen on kommentoinut supertähden tapausta STT:lle.

Pasanen myönsi, että nyt ei ole aika odottaa ihmetekoja. Tässä vaiheessa pitää olla kärsivällinen.

– Odotan sitä, että hän pääsisi hiihtämään muutaman kisan ja aloittamaan kansainvälisen kauden. Varmasti kaikille ja Iivolle itselleenkin on kysymysmerkki, miten oikeasti lähtee kulkemaan. On ollut aika pitkä tauko harjoittelusta, ja sitten hän ei ole päässyt hiihtämään kisoja pitkään aikaan. Ei oikein kovia harjoituksiakaan, näki Pasanen STT:llä.

Niskanen on viimeksi kilpaillut Oloksella ennen marraskuun puoliväliä. Pasasen mielestä on tärkeää, että Niskanen pääsee kokeilemaan kovaa kansainvälistä vauhtia.

– Varmaan kukaan ei tiedä, miten lähtee kulkemaan. Tärkeintä on päästä hiihtämään kilpaa ja saada tuntumaa. Tourin jälkeen on melkein kuukauden tauko maailmancupista. Sitten tulisi ongelmia, jos pääsisi hiihtämään kansainvälisiä kilpailuja vasta tammikuun lopussa.

Niskasen päätavoite on Planican MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisa. Niskasella ei ole vielä maailmanmestaruutta kuninkuusmatkalta. Olympiakultaa hän toki voitti Pyeongchangin 50 kilometrin (p) kisassa.