Suomalaisen hiihtoässän Anita Korvan tilanne oli tällä viikolla esillä Ilta-Sanomien jutussa.

Neljä nuorten MM-pronssimitalia voittanut Korva ei kilpaile tällä hetkellä. Hän teki toki IS:lle selväksi, ettei hän ole tehnyt lopullista päätöstään uransa jatkon suhteen.

Norjassa on huomioitu näyttävästi Korvan tilanne ja Ilta-Sanomien juttu. ”Katosi yhtäkkiä – synkkää”, otsikoi Dagbladet. ”Keräsi MM-mitaleja kuin liukuhihnalta – sitten hän katosi”, synkisteli Nettavisen.

Korva puhui Ilta-Sanomille avoimesti henkisistä ongelmistaan. Hänen oli vaikea edes hiihtää ahdistuksen vuoksi.

Nettavisenin asiantuntija Torbjörn Nordvall puhui aiheesta yleisellä tasolla ja näki sen olevan iso ongelma etenkin naishiihtäjillä.

– Jos henkilökohtainen elämä on epävakaa ja persoonallisuus eroaa hieman muusta porukasta, jonkun muun käytös voi luoda epävarmuutta ja henkistä epätasapainoa. Sitten siihen päälle tulevat omat, valmentajien, median ja sponsorien odotukset.

– Hiihtäjien pitää tuntea olonsa vahvaksi ja hyväksi. Ei heikoksi ja sairaaksi. Loppujen lopuksi suurin osa rakastaa työtään hiihtäjänä. Mutta valitettavasti liian moni joutuu antamaan periksi.

Korvan entinen kilpakumppani Kristine Stavås Skistad kommentoi Dagbladetille Korvan tilannetta ja päätöstä laittaa uransa tauolle.

– Se oli luultavasti oikea juttu hänelle. Hän teki luultavasti itsensä kannalta oikean ratkaisun.