Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiputti Tour de Skin alla suomalaisittain varsin ikävän uutisen. Kisaan on tehty viime hetken muutoksia.

FIS:n mukaan se oli pakotettu ratkaisuun lumitilanteen vuoksi. Sunnuntaina oli tarkoitus kilpailla 10 kilometrin perinteisen takaa-ajot. Nyt nuo vedetään kuitenkin yhteislähtöinä.

Hiihtopiireissä uutinen otettiin vastaan harmistuneena. Yhteislähdöt eivät ole vanhan koulukunnan hiihtoihmisten mieleen. Ylen asiantuntija Kalle Lassila teki oman näkemyksensä selväksi.

– Tiedossa olisi ollut mahtava hiihtokilpailu, joka saatiin tällä muutoksella hyvin pitkälle tuhottua. Yhteislähtökilpailu ei ole siinä maastossa mitään hiihtourheilun juhlaa, Lassila kommentoi Ylelle.

Valitettavasti uutinen on luultavasti myös shokkihoitoa suomalaishiihtäjille. Muutos suosii sprinttihiihtäjiä. Se ei ole Suomen ykköstykkien vahvuus.

– Tourin suomalaisille menestyjäsuosikeille, Iivo ja Kerttu Niskaselle sekä Krista Pärmäkoskelle, muutos ei ole suotuisa. Mutta hiihtäjille, joiden vahvuudet ovat sprinttipuolella, muutos on positiivinen, Lassila arvioi Ylelle.

Tour de Ski käynnistyy uudenvuodenaattona vapaan hiihtotavan sprinteillä.

Juttua muokattu 30.12. klo 22:41: Jury päätti muuttaa perinteisen 10 kilometrin kilpailut yhteislähtökilpailuista takaisin takaa-ajoiksi.

Tästä Ylen juttu.