Hiihdon Venäjän Cup on jatkunut Etelä-Siperiassa Vershina Teissä. Harva on siitä kovin tietoinen Venäjälläkään. Kisoista ei nimittäin ole saatu aikaan tv-lähetyksiä.

Maan ykköstähdet Aleksandr Bolshunov ja Natalja Neprjajeva voittivat perinteisen hiihtotavan kisat. Asiantuntija Dmitri Guberniev on kuitenkin saamassa tarpeekseen.

Guberniev on avautunut voimakkaasti siitä, että kisoja ei näytetä televisiossa.

– Johtotähdet Bolshunov ja Neprjajeva voittivat, kuten heidän pitääkin. Kaikki ovat hiljaa ja tyytyväisiä tähän. Bolshunov ja Neprjajeva ovat tyytyväisiä, että heitä ei näytetty (tv:ssä). He ovat hiljaa, avautui Guberniev Match TV:llä.

Guberniev osoittaa syyttävällä sormella Venäjän hiihtopomoja. Hän on ottanut hampaisiinsa puheenjohtaja Jelena Välben. Miehen mukaan hiihtäjät eivät uskalla kritisoida isoa pomoa.

– Kysykää liitolta ja Välbeltä henkilökohtaisesti: Miksi meitä ei näytetä? Miksi yritys, jolla on myyty oikeudet ei näytä kisoja edes internetissä?

Guberniev jatkoi myöhemmin samasta aiheesta. Hän ei halua hyssytellä.

– Kukaan ei katso hiihtoa. Tärkeintä on saada tietoa tuloksista. Koko Venäjää koskeva häpeä tapahtuu hiihtolähetyksissä… En voi ymmärtää, miksi hiihtäjät ovat vaiti tämän asian suhteen.

– Olen surullinen. Olen kyllästynyt taistelemaan yksin tv-lähetysten puolesta. Vain (Veronika) Stepanova puhuu aiheesta, ilmeisesti Neprjajevaa, Bolshunovia ja muita ei kiinnosta. Olkaa hiljaa kyyhkyt, olkaa hiljaa, runoili hiihtovaikuttaja.