Suomen hiihdon supertähti Iivo Niskanen oli pettynyt mies Val Müstairissa sunnuntaina. Hän nousi Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen takaa-ajossa upeasti yli 40 sijaa, mutta se ei miehelle riittänyt.

Niskanen oli osuusajoissa porukan kahdeksanneksi nopein. Hän ei ollut siihen tyytyväinen.

– Onhan se tosi kaukana. Siinä vielä riittää tekemistä, mutta pääasia, että ollaan hiihtämässä kilpaa. Kaksi viikkoa sitten olisi ollut paljon heikompaa kuin kahdeksas, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle.

Niskanen vaati siis itseltään paljon enemmän. Ylen asiantuntija Toni Roponen ei ollut yhtä kriittinen. Hän laittoi asioita perspektiiviin.

– Iivo ei ole vielä ihan siinä huippuiskussa, mutta ei voinutkaan olla. Hän kesti seitsemän kilometriä aivan käsittämättömän kovaa alkuvauhtia. Pieni välikuolema siinä tuli, mutta hyvä taistelu loppuun, Roponen ylisti kolminkertaista olympiavoittajaa Ylellä.

Tiistaina kilpaillaan Oberstdorfissa 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtö. Niskanen teki Ylelle selväksi, että tuon kisan jälkeen hän vetää johtopäätöksensä tulevasta. Jos Oberstdorfissa ei kulje, jättää hän leikin kesken.

Ylen toimittaja tiedusteli vielä Roposelta, onko Niskanen sunnuntain vauhdin perusteella mukana voittokamppailussa tiistaina.

– On, sanoi Roponen yksiselitteisesti.

Tästä Ylen juttu, jossa enemmän muista suomalaisista.