Korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa aiheesta, josta ei tavallisesti kovin paljon hiiskuta.

Junnila teki Instagramissa selville oman näkemyksensä dopingtestauksesta Suomessa sekä siitä vastaavasta Suomen urheilun eettisestä keskuksesta.

– SUEK:sta on varmasti monia mielipiteitä, mutta mä voin käsi sydämellä sanoa pitäväni SUEKista, erityisesti ihmisistä siellä. SUEK tekee tutkimustyöt Suomessa vastuullisemman urheilun edistämiseksi. Sen lisäksi, että testaavat urheilijoita, aloitti Junnila.

Hän muistutti päivityksessään, että SUEK:n työ ei ole vain dopingtestaamista.

– Ihmiset tutkimuspuolella ovat päteviä tutkijoita, jotka haluavat avartaa urheilun maailmaa tieteellisen tutkimuksen keinoin, niin meille urheilijoille kuin muillekin (toivottavasti saan pian aikaiseksi kuvattua sen ”nostoja suek:n urheilijatutkimuksesta” – videon.

Junnila kirjoitti toki myös testaajista. Hän teki selväksi, että kokemukset ovat olleet mainioita.

– Testipuolella ainoa kontakti mulle on tietenkin testaajat. Mun testaajat Tampereella on ihania sydämellisiä. Ei ahdista eikä oo fiilis kuin syytetyn aitiossa. Fiilis on rauhallinen ja sellainen, että yhdessä tässä pidetään urheilu reilumpana kaikille.