Iivo Niskasen kunto on puhuttanut suomalaista talviurheilukansaa viimeiset kuukaudet. Niskanen kärsi marras–joulukuussa ikävästä koronatartunnasta, joka vaikeutti kauden etenemistä. Nyt myös hiihtolegenda Juha Mieto on puhunut Niskasen tilanteesta.

Niskanen jätti Tour de Skin kesken vaikeuksien jälkeen. Seuraava merkki miehen kansainvälisestä iskukyvystä saadaan tulevana viikonloppuna Les Roussesin maailmancupissa. Siellä on esimerkiksi sunnuntaina ohjelmassa 20 kilometrin yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla.

Iivo Niskanen ei ollut mukana viime viikolla Tampereella järjestetyissä SM-kisoissa. Hän jätti ne väliin ”varotoimenpiteenä”.

Juha Mieto oli kuitenkin pelipaikalla. Hänellä oli harvinaisen suora mielipide nykytähden tilanteesta. Mieto latasi Ilta-Sanomille hurjan väitteen Niskasesta.

– Jos Iivo on kuule terve, se on vielä kovempi (kuin ennen), kun se ei ole itteäs väsyttäny Tour de Skillä ja näillä, pamautti Mieto Ilta-Sanomille.

Väite on varsin raju, sillä Niskanen nappasi esimerkiksi viime vuonna kolme olympiamitalia Pekingistä, vaikka hän veti tuolloin koko Tour de Skin.

Niskasen sairastumista edeltävät otteet viime marraskuun Oloksen Tykkikisoissa eivät antaneet merkkejä siitä, että hän olisi ainakaan tuossa vaiheessa ollut erityisen kovassa iskussa. Mies oli paljon vakuuttavammassa vauhdissa olympiakaudella samoissa maisemissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.