Hiihtäjä Kerttu Niskanen taisteli upeasti Tour de Skin päättäneen Alpe Cermisin nousun neljänneksi. Hän nousi samalla Tourin kakkoseksi.

– Todella tyytyväinen olen Tourin lopputulokseen. Toinen sija on hyvä ja sanotaan näin, että loppureissusta ruvettiin vielä saamaan juonesta kiinni. Olen tyytyväinen, että pystyin taistelemaan itseni palkintopallille ja ennen kaikkea kakkoseksi.

– Ennen kisaa lähdin sillä asenteella, että kaikkeni teen, jotta kolmossijan saisin pidettyä. Mikään ei ollut varmaa, mutta hyvä taistelu toi vielä toisen sijan, niin täytyy tyytyväinen olla, Niskanen kommentoi urakkaansa Hiihtoliiton tiedotteella.

Anne Kyllönen oli kisan 28:s ja Tourin 19:s. Miesten kisassa Perttu Hyvärinen oli 25:s ja Markus Vuorela 42:s.

Naisten kilpailu sai karun päätöksen. Ruotsin Frida Karlsson oli maalissa fyysisesti aivan loppu. Hän katkesi maaliviivan ylitettyään. Ruotsin valmentaja Stefan Thomson paljasti Aftonbladetille, että Karlsson ei edes ymmärtänyt aluksi voittaneensa. Hän menetti hetkeksi tajuntansa.

Kiinnostaako hiihto? Liity Facebook-ryhmäämme Talviurheilun olohuone!

Karlsson peittosi Niskasen kokonaiskisassa 33 sekunnilla. Suomalaistähti menikin kisan jälkeen onnittelemaan Karlssonia. Ruotsalainen oli niin rikki, ettei vastannut mitään.

– Siinä hetkessä näytti niin voipuneelta ja väsyneeltä, ettei hän vastannut mitään. Mutta tajuissaan oli. Ymmärrän täysin, kun kuormaa on alla ja kaikkensa tekee, että maaliin pääsee. Varmaan hän maaliviivan jälkeen sitten päästi irti, Niskanen kertoi Iltalehden haastattelussa.

Palkintojenjaosta tuli melkoinen näytelmä. Se järjestettiin ilman voittajaa, sillä Karlsson ei ollut vielä toipunut. Hiihtolegenda Petter Northug pöyristyi ratkaisusta.

– Uskon Fridan miettivän sitä myöhemmin. Hän taisteli niin kovasti voiton eteen. Se pitäisi pystyä kokemaan. Tuo on epäkunnioittavaa, linjasi Northug Expressen-lehdelle.

Tässä Iltalehden juttu.