Maastohiihdon Tour de Ski jatkui sunnuntaina Val Müstairissa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin takaa-ajolla. Naisissa Kerttu Niskanen teki huiman nousun ja taisteli kakkoseksi. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Iivo Niskanen. Hän nousi upeasti sijalta 57 sijalle 14.

– Tyytyväinen olen kisaan. Se oli minulle vähän niin kuin väliaikalähtökilpailu. Yritin lähteä nostamaan sijoja niin paljon kuin mahdollista. Oli kiva huomata, että pikku hiljaa kärki sieltä lähestyi. Koitin pitää tasaista vetoa loppuun asti. Todella tyytyväinen olen, että pääsin voitostakin taistelemaan, kommentoi Kerttu Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Naisten kisassa Anne Kyllönen oli 16:s, Krista Pärmäkoski 18:s, Jasmi Joensuu 21:s, Katri Lylynperä 44:s, Jasmin Kähärä 61:s ja Anni Alakoski 62:s. Naisten kisan voitti Tiril Udnes Weng.

Miehissä meni voitto myös Norjaan ja Johannes Kläbolle. Perttu Hyvärinen oli 16:s. Markus Vuorela 33:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 56:s.

– Ihan sellainen perus veto. Ensimmäisestä kierroksesta en ehkä palautunut sillä tavalla miten normaalisti. Toivottavasti Oberstdorfissa merenpinnan tasolla tuntemukset ovat paremmat ja pystyy hiihtämään vähän lähempänä kärkivauhtia, Iivo Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskanen on lähtökohtaisesti huippukunnossa maailman paras 10 kilometrin perinteisellä. Koronasta toipunut Niskanen sai sunnuntaina tietää nopeasti kisan jälkeen Ylen haastattelussa, että nyt hän oli osuusajoissa porukan kahdeksanneksi nopein.

– Onhan se (osuusaika) vielä tosi kaukana. Riittää vielä tekemistä. Pääasia on, että ollaan hiihtämässä kilpaa ja kaksi viikkoa sitten olisi ollut aika paljon heikompi kuin kahdeksas, mutta katsotaan, mitä ylihuomenna sitten väliaikalähdössä. Sitten kilpailemaan asumiskorkeudessa. Toivottavasti kroppa toimisi paremmin siellä, sanaili Niskanen Ylelle.