Iivo Niskanen aloitti maailmancupin kautensa uudenvuodenaattona Sveitsin Val Müstairin vapaan hiihtotavan sprintissä. Niskaselta ei tuolla matkalla ihmeitä odotettu, eikä niitä myöskään saatu. Niskanen oli 57:s.

– Odotuksien mukainen alku, aika lailla sellaista mitä oletinkin. Toivottavasti huomenna (sunnuntaina) keuhkot ja mies on sellaisessa kunnossa, että pystyy tekemään hyvää nousua. Saa hiihtää kyllä tosissaan alusta asti. Toivottavasti huomenna meno olisi sellaista kuin toivoisi, sanaili mies itse Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskasella on takana vaikeita aikoja. Mies kilpaili kotimaassa marraskuun alkupuolella. Tulokset eivät päätä huimanneet.

Rukan maailmancupia ennen tuli ikävä tieto: Niskanen oli saanut koronatartunnan. Korona kurittaa ihmisiä eri tavoilla. Niskaselle se ei ollut aivan helpoimmasta päästä.

Supertähti joutui jättämään väliin neljä maailmancupin viikonloppua. Hän myönsi Ylelle karun totuuden: korona oli odotettua pahempi.

– Erikoista aikaa on ollut. Yllättävän kauan on kestänyt, että olen päässyt normaalin harjoittelun pariin, saati haaveilemaan kisoista, Niskanen kertoi Ylelle.

Niskanen pääsi harjoittelemaan kaksi viikkoa sairastumisensa jälkeen. Sen jälkeen piti olla kärsivällinen.

– Viikko meni ihan neljän seinän sisällä. Siitä sitten nousujohteisesti ja ehkä tuli vähän rekyyliä takaisin. Normaalia harjoittelua olen pystynyt pari viikkoa tekemään, avasi Niskanen.

Tästä Ylen juttu.

Tour de Ski on kokonaisuudessaan katsottavissa vain Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport –kanavilla.