Iivo Niskasen ympärillä on ollut valtavasti kysymysmerkkejä viime kuukausina. Planican MM-kisat lähestyvät, eikä suomalaistähden kansainvälisestä vauhdista ole saatu hyviä merkkejä.

Se muuttui sunnuntaina Les Roussesissa. Niskanen oli hurjassa lyönnissä, kun hän taisteli perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökisan kakkoseksi.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi oli vaikuttunut näkemästään. Hän teki Ilta-Sanomille selväksi oman arvionsa Niskasen tilanteesta.

– Kyllähän tässä kysymysmerkit kaikkosivat. Oli väkevä suoritus. Tässä on vielä reilu kuukausi aikaa Iivon päämatkalle Planicaan, kommentoi Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Kirvesniemi viittasi Planican MM-kisat päättävään 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaan. Kirvesniemen mukaan Niskasella on mahdollisuudet voittoon Sloveniassa. Hän muistutti myös siitä, että sunnuntaina voittanut Johannes Kläbo urakoi varsin paljon Planicassa.

– 50 kilometrillä pelataan esimerkiksi energiatasapainon kannalta eri tavalla. Lisäksi Kläbolla on varmasti kovempi urakka kuin Iivolla ennen 50 kilometrin kisaa, muistutti Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Kläbo on kertonut, että hän saattaa olla halukas jopa kilpailemaan kaikilla miesten matkoilla Planican MM-kisoissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.