Suomalainen alppihiihto on kaivannut viime vuosina positiivisia uutisia. Pian sellaisia voi olla luvassa oikein roppakaupalla, jos Kalle Palanderin visiot pitävät kutinsa.

Tällä kaudella maailmancupissa debytoinut Elian Lehto oli nimittäin iskussa viikonloppuna Kitzbühelin legendaarisessa syöksykilpailussa. Mies taisteli perjantaina sijalle 33 ja oli lauantaina 36:s.

Lehto itse ei ollut erityisen tyytyväinen lauantain jälkeen.

– Yläosa on todella vaikea, kun näkyväisyys on huono. En saanut laskettua sitä, kuten olisin halunnut. Sitten laitoin lisää kierroksia koneeseen, laskin suoremmin ja isommalla riskillä, se meinasi kostautua. Lopuksi tuli vielä nolo kaatuminen. Siinä oli joku kuoppa, jota en huomannut, Lehto päivitteli tiedotteella.

Palander oli kuitenkin myyty. Kaiken nähnyt pujottelun maailmanmestari hehkutti Lehtoa estoitta Ylellä.

– Hän on jotain aivan käsittämätöntä. Hän on ensimmäinen suomalaisalppihiihtäjä, jolla on kaikki niin täydellistä laskussa. Muita suomalaisia katsoessa miettii, milloin lähtee käsistä ja heilahtaa verkoon, Palander ihasteli Ylellä.

Palander pamautti myös kovan väitteen Lehdon potentiaalista. Se on hänen mielestään todella kova.

– Jos Lehto pysyy ehjänä, hän voi olla kolmen joukossa parin-kolmen vuoden päästä. Jos Suomessa pystyy tekemään tuollaista tulosta vauhtilajeissa, se on käsittämätöntä. Vau! Palander latasi.

Tästä Ylen juttu.