Iivo Niskanen on Suomen miesten suuri mitalitoivo Planican MM-kisoissa. Miesten osalta on ladattu odotuksia myös viestiin.

Erittäin vahva Venäjä ei ole mukana. Se avaa myös Suomelle paremmat näkymät mitaleille.

Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki ovat viime vuosina muodostaneet Suomen viestijoukkueen arvokisoissa. Nyt pakka näyttäisi olevan enemmän levällään.

Pitkän linjan asiantuntija Harri Kirvesniemi on spekuloinut Ilta-Sanomille tämän hetken tilannetta viestivalintojen suhteen. Hän kertoi uskovansa Hakolan vireeseen. Kirvesniemi kaavailee Hakolan ja Niskasen hoitavan perinteisen osuudet.

Vapaan osuuksille Kirvesniemi oli tarjoamassa uutta verta.

– Tällä hetkellä Remin (Lindholm) paikka on ilman muuta viestijoukkueessa, paalutti Kirvesniemi IS:lle.

– Mutta viestijoukkueen valinta tapahtuu tietenkin aina vasta arvokisojen ensimmäisten matkojen perusteella, kun nähdään ketkä ovat kunnossa, tarkensi legenda.

Lindholmin nousu joukkueeseen tarkoittaisi käytännössä Joni Mäen tippumista viestistä. Kirvesniemi laittaisi tämän hetken kunnon ja näyttöjen perusteella Lindholmin ja Perttu Hyvärisen vapaan osuuksille.

Myös muita nimiä nostettiin esiin. Nuoret kyvyt Niko Anttola ja Arsi Ruuskanen ovat vaihtoehtoja.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihdon maailmancup

Suomen joukkue
Les Rousses, Ranska 27.-29.1.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Emmi Lämsä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Olli Ahonen, Ville Ahonen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen